Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

            Ο  ΑΛΗΘΙΝΟΣ  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
Αγαπητοί συνάνθρωποι, οι φιλόσοφοι τούτου του κόσμου μοιάζουν με ανθρώπους τυφλούς που κοιτάνε ένα αντικείμενο με την φαντασία τους και το παρουσιάζουν στον κόσμο, αλλά πως μπορούν άνθρωποι που στερούνται από φως και όραση να κάνουν μια τέτοια παρουσίαση;...

Κανένας μα κανένας δεν γνωρίζει περισσότερο ένα αντικείμενο από εκείνον που το κατασκευάζει.
Η γνώση λοιπόν γενικά όλων των πραγμάτων και θεμάτων ανήκει στον αληθινό θεό και ο αληθινός Θεός είναι ο Τριαδικός Θεός: Πατέρας Υιός και Άγιο Πνεύμα, αυτό δεν το λέω γιατί έτσι το διδάχτηκα αλλά επειδή μέσα στα βιώματά μου το είδα.
Σαν παραδείγματα: ποιος μπορεί με σαφήνεια να μας πει τι υπάρχει μετά θάνατο; ποιος μπορεί να μας πει πως σκέπτεται ο Θεός για τους ανθρώπους; ποιος μπορεί να μας πει ποιο είναι το καλό και ποιο είναι το κακό; Ποιος γνωρίζει καλύτερα από Τον Θεό: Το παρελθόν το παρόν και το μέλλον;
Για όλα αυτά και πολλά άλλα σημαντικά ανθρώπινα ζητήματα, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός άνοιξε τους ουρανούς και έδωσε άπλετο Φως στην Γης! Ένα Φως που οι περισσότεροι από μας μέχρι και σήμερα δεν το γνωρίζουμε! Για ποια σοφία λοιπόν μιλάμε στον πλανήτη Γη; Η πηγή της σοφίας και της γνώσης είναι μοναδική και είναι μόνο ο θεός.
Οι δύο ζωές του Απόστολου Παύλου, θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα πως το παραπάνω κείμενο κινείται μέσα στα όρια της πραγματικότητας. Όπως γνωρίζουμε ο Απόστολος ήταν τέρας μορφώσεως και όμως στην πρότερη ζωή του, ήταν ένας εξολοθρευτής της Αλήθειας!
Όταν όμως ο Χριστός άνοιξε τους ουρανούς και του φώτισε τον νου, τότε ο Παύλος έγινε σοφότερος των σοφών και ακριβότερος των βασιλέων! Έτσι και εμείς, αν ζητάμε την κάθε αλήθεια που είναι ο στόχος όσων θέλουν να φιλοσοφούν, τότε ας προσέλθουμε στην μοναδική Πηγή και τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε με το πνεύμα και όχι δια της απατηλής ύλης που βλέπει ο περισσότερος κόσμος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου